Verslag FIM CEV Repsol Catalunya

29f0394_w596_18588997554571388264

Loran Faber en het Dutch Racing Team waren afgelopen weekend afgereisd naar Barcelona waar op het circuit van Catalunya – het circuit waar een week geleden het MotoGP wereldkampioenschap actief was – de derde ronde van het FIM Junior Moto3 World Championship verreden werd.

Na vrijdag al deelgenomen te hebben aan de vrije trainingen stonden er zaterdag twee kwalificatietrainingen op het programma, kwalificaties waar de startplaatsen te verdienen waren voor de twee op zondag te verrijden races. Terwijl de thermometers al voor het middaguur de 30 graden aantikten wist Loran Faber tijdens de eerste kwalificatie een keurige 28e rondetijd op de klok te zetten. Tijdens de tweede kwalificatie die rond de klok van 14:00 uur op het programma stond bleek nagenoeg geen van de coureurs nog in staat zijn eigen snelste tijd aan te scherpen. Voor Faber een geluk bij een ongeluk want een kleine onschuldige schuiver – mede veroorzaakt door een voor hem rijdende coureur die plots en op een niet gebruikelijke plaats op het circuit van het gas afging – zorgde ervoor dat er een vroegtijdig einde kwam aan zijn tweede kwalificatie.
Na de tweede kwalificatie afgesloten te hebben met een 32e tijd achter zijn naam kwalificeerde de Dutch Racing Team coureur zich als 29e voor de twee op zondag te verrijden wedstrijden. Een keurige prestatie van de jonge Staphorster die daarmee liet zien weer een stap gemaakt te hebben in zijn leerproces binnen het zeer prestigieuze en competitieve FIM Junior Moto3 World Championship veld.

Voor een volledig verslag van beide races , foto’s en uitslagen verwijs ik u naar de website van Racesport.nl klikt u hiervoor op de link. https://www.racesport.nl/algemeen/fim-cev-repsol-wisselend-succes-nederlanders-warm-catalunya/

Motul Dutch TT
Slechts even een paar dagen rust heeft Loran nu voordat het hoogtepunt van het seizoen begint. De Motul Dutch TT. Deze week zal in het teken staan van voorbereidingen voor vrijdagmorgen wanneer de eerste trainingen beginnen en natuurlijk mag ook de school tussendoor niet vergeten worden! Ik heb vorige week het tijdschema van de Motul Dutch TT al eens bijgevoegd in de nieuwsbrief maar hieronder vind u dit nogmaals.

2017-MotoGP-NED-Time-Schedule-on-June-07.pdf

Print het uit en neem het mee, altijd handig om bij u te hebben langs de baan.We hebben het plan om komend weekend vanaf vrijdag elke dag een korte nieuwsbrief te versturen met de gebeurtenissen van de dag. Dit zal in de avonduren gebeuren daar we vanzelfsprekend zelf ook in Assen te vinden zijn!

Ik wens diegene die naar Assen gaan veel plezier en roep eenieder op om Loran aan te moedigen. Laat zien dat zijn fans aanwezig zijn!

Tot zover deze nieuwsbrief. Mocht u vragen hebben of wilt u de nieuwsbrief via een ander mailadres ontvangen antwoord dan gewoon op deze mail.
Wij zien uw reacties graag tegemoet en hopen binnenkort met meer nieuws naar buiten te kunnen komen.

Met vriendelijke groeten,

Faber Racing
Henk Haasjes