loran-slider-2

Dutch Racing Team is een professioneel motorrace team met één motorcoureur. In 2017 rijdt DRT met Loran Faber. Verder bestaat DRT uit een operationeel team, het bestuur en het management.

Ontwikkeling van jong talent

Het doel van Dutch Racing Team (DRT) is om jong Nederlands talent te ontwikkelen naar internationaal (GP) niveau. De ontwikkeling van talent gaat niet over één nacht ijs en korte termijn successen zijn ook niet altijd mogelijk zijn. Soms moeten we een ‘leerjaar’ incalculeren met een nieuwe coureur. Het is voor Dutch Racing Team dan ook van belang dat er continuïteit is binnen het team en dat er een professionele organisatie is die zich over een periode van meerdere jaren kan en wil committeren. Een succesvol team moet ondersteund worden door een aantal cruciale pijlers, zoals bestuur en management, financiële ondersteuning, een kennisnetwerk, vrijwilligers en supporters. Daarnaast is bij een motorrace team natuurlijk ook de techniek erg belangrijk en de mogelijkheid om over goed materiaal te beschikken.

Kennis
Dutch racing Team heeft een breed netwerk van deskundigen vanuit de wegracewereld, zo is oud coureur Boet van Dulmen nauw betrokken bij het team. Medeoprichter Henk Verhoeven is al jaren verbonden aan het team en wendt zijn zakelijke kennis en hobby (fotografie) aan ter ondersteuning van het team.

Jarno van Geffen: Hoofdmonteur en bestuurslid DRT
“Het mooie van DRT is dat we nu een lange termijn visie hebben, het is niet langer het ene seizoen dit en het andere seizoen wat anders”. Jarno is voormalig Nederlands kampioen in de 50cc klasse. Hij heeft erg veel ervaring opgedaan als monteur, waarbij hij 4 jaar actief is geweest als monteur in de Grand Prix.