Red Bull MotoGP Rookies in ‘the riders land’.

Na enige weken welverdiende rust gaan de Red Bull Rooikes komend weekend weer in actie komen in Italie op het nabij Rimini gelegen Misano World Circuit Marco Simoncelli.
Ook voor Loran Faber is de vakantie voorbij, Loran heeft deze in alle rust doorgebracht met zijn familie maar heeft ook de nodige trainingsuren besteed, mét en zonder motor. Voor Faber is het ciircuit nabij San Marino compleet nieuw, al zal hij beslist al de nodige ronden hebben afgelegd op de Playstation om enige kennis op te doen.

Het affiche van deze Grand Prix toont de tekst ‘the riders land’. Dit vanwege het feit dat veel Italiaanse rijders uit deze regio komen met als bekendste Valentino Rossi die op luttele kilometers van het circuit woont en waarvan de fans elk jaar lopend naar het circuit komen. Hoeveel het er dit jaar zullen zijn is afwachten, hun grote idool rijdt immers helaas niet mee dit jaar als gevolg van zijn vorige week opgelopen blessure.

Loran Faber heeft hier natuurlijk geen boodschap aan. Voor hem is het doel om het goede gevoel dat hij meenam van de Red Bull ring in Oostenrijk te continueren en hopelijk dit om te zetten in opnieuw enkele WK punten.
Er zijn deze race wel enkele verschillen in het tijdschema. De Rookies rijden namelijk slechts één race tijdens dit weekend. Deze zal op zaterdagmiddag zijn. Het tijdschema voor deze race is als volgt;

Vrijdag 8 september:
11.55-12.25: FP1
16.05-16.35: FP2
17.50-18.15: QP
Zaterdag 9 september;
16.30: Race
(deze tijden zijn onder voorbehoud)

De race is zoals altijd weer live te volgen via Redbull.tv en er zullen tijdens de trainingsdag regelmatig verslagen op de Facebook pagina van Loran verschijnen.

Foto: Racesport.nl