Red Bull KTM Bo Bendsneyder

Silverstone biedt nieuwe kansen voor de Moto3 rijders van Red Bull KTM. Bo Bendsneyder en Niccolo Antonelli hopen hun crashes in de laatste race achter zich te laten en zich te focussen op goede resultaten tijdens de Britse GP, waar ze beide podiumervaring hebben.

De Oostenrijkse Grand Prix eindigde eerder dan verwacht voor de Red Bull KTM Ajo Moto3 rijders. Beiden vielen halverwege de race helaas uit. Nu twee weken later zullen Bo Bendsneyder en Niccolo Antonelli proberen om dit weekend in Silverstone, waar de twaalfde ronde van dit raceseizoen plaatsvindt, terug te komen. Op dit circuit hebben beide coureurs eerder op het podium gestaan.

De crash tijdens de Red Bull Ring was een klap voor Bendsneyder, die het hele weekend goed presteerde en zelfs aan het begin van de race aan kop had gereden. Gezien zijn vooruitgang gedurende de afgelopen Grand Prix hoopt de Nederlander opnieuw te vechten voor een podiumplek tijdens de Britse GP. Hij was vorig jaar derde. De race van zondag vindt plaats om 12:40 uur lokale tijd.

Circuit informatie – Silverstone
Lengte: 5.900m / 3.666 miles
Breedte: 17 meter
Linkse hoeken: 8
Rechtere hoeken: 10
Langste rechte: 770m / 0.478 miles
Opgericht: 1948
Gewijzigd: 2011

64 BO BENDSNEYDER
“Ik kan niet wachten om weer op Silverstone te rijden waar ik vorig jaar mijn eerste podium in het wereldkampioenschap behaalde. Ik hou echt van deze Grand Prix. In de laatste paar races hebben we dicht bij de Top 5 gezeten en zelfs gevochten voor het podium. We zullen zien wat we dit weekend kunnen realiseren. De tests na de Oostenrijkse race waren positief en we konden ons tempo en het remmen verbeteren. We moeten hard werken, vanaf de eerste minuut van FP1 tot de laatste seconde van de opwarming. We zullen alles in de race geven om een goed resultaat te herhalen.”