Prachtig TT weekend Loran Faber bekroond met 5 WK punten.

6a4c018_w596_assen17

Met een 14e plaats in de eerste race op zaterdag en een nog betere 13e plaats tijdens race twee op zondag mag Loran Faber tevreden terugkijken op zijn debuut TT.
De race op zaterdag kenmerkte zich door een oppermachtige winnaar in de Turk Can Oncu met daarachter een grote groep die streed om plaats twee tot en met vijftien. Faber wist daarin uiteindelijk zeer netjes veertiende te worden. Een resultaat waar hij zelf niet tevreden mee was, mede door enige technische problemen, maar die door de begeleidende mensen rondom hem als een prima prestatie werd gezien. De eerste punten in het Red Bull Rookies kampioenschap waren een feit.

Race twee op zondag liet qua winnaar hetzelfde zien. Er stond wederom geen maat op de Turk Oncu die met twee zeges een perfect weekend in Assen had. Achter hem was de strijd nu echter wat versnipperd met wat kleinere groepjes die vochten om de verschillende posities.

Nadat de eerste Red Bull MotoGP Rookies Cup wedstrijd zaterdagmiddag op een volledig droog circuit werd verreden begon het zondagmiddag vlak voor de start van de tweede race licht te regenen. De wedstrijdleiding besloot de start hierdoor met vijf minuten uit te stellen en de jonge talenten op regenbanden van start te laten gaan.
Na twee sightinglaps mochten de coureurs plaats nemen op de startgrid, echter de verwachte regen bleef uit. Ondanks een droge baan begonnen de coureurs op regenbanden en een regen set-up aan hun tweede race van het weekend. Een moeilijke opgave, zo ook voor Loran Faber die als één van de debutanten erg moest wennen aan deze voor hun nieuwe ervaring.
Faber kende een mindere start dan zaterdag, verloor daarbij een aantal plaatsen maar de Staphorster wist ondanks een flink slingerende machine – het gevolg van het rijden met regenbanden op een volledige droge baan – zijn positie redelijk te handhaven.
Toen het twee ronden voor het einde van de wedstrijd alsnog licht begon te regenen en de omstandigheden nog moeilijker werden hield Faber in tegenstelling tot een aantal collega coureurs het hoofd koel om uiteindelijk als dertiende de finish te passeren.
Vanzelfsprekend was Faber zelf na afloop van de race niet helemaal tevreden over zijn eigen prestatie, als sportman begrijpelijk maar om als veertienjarige coureur in pas je tweede Red Bull MotoGP Rookies Cup weekend en voor volle tribunes in je eerste Dutch TT met 5 punten huiswaarts te keren is zeker geen onverdienstelijke prestatie.

Een volledig wedstrijdverslag van race twee vind u HIER

Volgende halte; Sachsenring

Er worden de familie Faber slechts enige dagen rust gegund. Woensdag zal de reis alweer aanvangen naar de Sachsenring nabij het Oost- Duitse Chemnitz waar de volgende Red Bull Rookies cup wedstrijden op het programma staan.Ook hier worden twee races verreden met op vrijdag de vrije en kwalificatie trainingen en vervolgens een race op zaterdag en op zondag. Hieronder het volledige tijdschema van komend weekend. De races zijn zoals gebruikelijk te volgen via Redbull.tv
https://www.srm-sachsenring.de/de/motogp/zeitplan  

Voor de volledigheid vind u hieronder nogmaals alle uitslagen van beide races en de stand in het kampioenschap na Assen.
https://www.racesport.nl/evenement/23-06-2017/motogp-grand-prix-assen-2017/

Tot zover deze nieuwsbrief. Mocht u vragen hebben of wilt u de nieuwsbrief via een ander mailadres ontvangen antwoord dan gewoon op deze mail.
Wij zien uw reacties graag tegemoet en hopen binnenkort met meer nieuws naar buiten te kunnen komen.

Met vriendelijke groeten,

Faber Racing
Henk Haasjes