Bo Bendsneyder: ‘Ik heb alles gegeven’

Bo Bendsneyder kwam zondag op het Misano World Circuit als zesde over de finish in een wedstrijd die het beste omschreven kan worden als een waar ‘crashfestijn’. Ondanks dat de Nederlander ook ten val kwam was hij na afloop best blij met het behaalde resultaat.

De Italiaanse weersvoorspellers hadden het vooraf al aangekondigd, tijdens de wedstrijddag van de Gran Premio Tribul Mastercard di San Marino e della Riviera di Rimini zouden de temperaturen aanzienlijk koeler zijn en zou de dag gekenmerkt worden door regen.

Dat de voorspellingen uitkwamen werd zondagochtend duidelijk toen de thermometer minder dan 20 graden afgaf en het inderdaad regende. Tijdens de warm-up sessie werd al duidelijk dat het ook voor de Moto3 coureurs geen gemakkelijk omstandigheden waren, hier waren dan ook al een groot aantal crashes te bekennen.

Bo Bendsneyder nam in deze sessie geen onnodige risico’s en noteerde de zeventiende rondetijd. Bij de start van de wedstrijd was de Nederlander echter goed weg en wist hij meteen een aantal plaatsen goed te maken. De Red Bull KTM Ajo coureur kwam achter de drie leiders als vierde door totdat een crash ervoor zorgde dat deze positie verloren ging. Na zijn crash kon de Nederlander echter zijn race op de twintigste plaats vervolgen. Met goede rondetijden en met hulp van een groot aantal crashes voor hem wist hij zich vervolgens terug te knokken naar de zesde plaats.

Gezien de omstandigheden, het grote aantal crashes – in totaal maar liefst 21 – en het feit dat er maar slechts 16 coureurs aan de finish wisten te komen kon Bendsneyder uiteindelijk met de zesde plaats dan ook niet anders dan tevreden zijn.

Bo Bendsneyder, Red Bull KTM Ajo (P6):
“Ik ben best blij omdat dit na de crash de hoogst haalbare positie was om te finishen; het verschil naar de eerstvolgende rijder was erg groot. Ik heb alles gegeven, ik heb geleerd van mijn fout en bleef kalm. Het was belangrijk om de race te finishen en punten te halen, op een goede positie te eindigen, de harde regen in overweging nemend. Kort gezegd, ik ben blij met het verloop van de race. Tuurlijk had ik mijn positie van de eerste ronden willen behouden, maar na mijn crash heb ik geleerd van mijn fout in de rest van de race. Dat is het meest positieve.”

Foto: https://ajo.fi/