Mugello – Italië

Het Red Bull KTM Ajo Moto3 team zal het weekend Toscane bezoeken voor de zesde ronde van het seizoen. De Mugello Grand Prix is een van de meest drukbezochte evenementen van van de World Championship kalender. Voor Niccolo Antonelli is dit een thuisrace, en hij zal vechten voor het podium. Teamgenoot Bo Bendsneyder plaatste zich in de afgelopen race voor het eerst in de Top 10. Bendsneyder voelt zich meer en meer comfortabel op zijn KTM fiets naar mate het seizoen vordert. In 2016 eindigde Bo als 18e op Mugello, slechts op 2,5 seconden van de winnaar.

Het Red Bull KTM Ajo team heeft verschillende overwinningen op Mugello staan – Luis Salom in 2013, Miguel Oliveira in 2015 en Brad Binder in 2016 – en een extra podium voor Sandro Cortese uit 2012. De Moto3 WK wedstrijd zal worden gehouden om 11:00 uur lokale tijd op zondag 4 juni.

Circuit informatie – Mugello
Lengte: 5.245 m / 3.259 mijl
Breedte: 15 meter
Linkerhoeken: 6
Rechts hoeken: 9
Langste rechte: 1.141 m / 0,709 mijl
Gebouwd: 1974

Bo Bendsneyder: “We kwomen aan in Mugello na een positief weekend in Le Mans, waar ik als negende ben gefinisht. Dit sluit aan op de opwaartse trend die we zijn begonnen in Jerez. Ik hou van Mugello omdat het vele snelle bochten heeft, van dit type kan ik het meest genieten. Ik kan niet wachten om weer op mijn KTM te stappen en om in Italië te zijn, een land waar ik dol op ben. Ik hoop dat we weer competitief kunnen zijn en vanaf het begin direct voor een goede positie kunnen strijden. We zullen zien hoe het voor ons gaat.”